Vedlikehold av ferdigplen - Bærum Ferdigplen

Vedlikehold av ferdigplen

Klipping av ferdigplen

En ferdigplen kan klippes en uke etter legging. For at du skal opprettholde en sunn og frisk plen, bør gresset klippes minst en gang i uken. Høyden på gresset bør ikke klippes lavere enn 2,8 - 3 cm.

Golfgress kan klippes lavere, men det er kun spesialblandinger til akkurat disse formålene som tåler en så lav klippehøyde. Det er også viktig å tenke på at man ikke klipper for mye av gresset av gangen. Du kan maks klippe 1/3 av den totale høyden på gresset.

Klipper du gresset for lavt eller for mye av gangen vil gresset bli gult. Deretter kan man kan få innvandring av ugress og et rufsete utseende på gressplenen. Ha en god rutine på klippeutstyret. Knivene på en gressklipper bør slipes i starten av hver vår. En skarp kniv lager ikke store skader som sløve kniver gjør. Ved perioder med sterk tørke bør du ikke klippe – da fungerer gresstrået som vannreservoar for roten og beskytter gressplanten for uttørking.

Gjødsling

For at ferdigplenen skal trives og opprettholde en frisk grønn farge i mange år fremover, trenger gresset næringsstoffer. En nylagt plen bør tilføres gjødsel i form av langsomtvirkende gjødsel. Gjødsle plenen minimum 3 ganger pr sesong, første gang april/mai, så juni og august. Alle gangene ca 3 til 5 kg fullgjødsel blåkorn, eller plengjødsel. Pass på å gjøre dette i regnvær eller før du skal vanne. Ikke gjødsle om det er veldig varmt.

Kalking

Jan – april er tiden for å kalke. Det er imidlertid viktig å vurdere nødvendigheten av kalking. Kalker man hvert år vil PH-verdien i plenen øke gradvis. Den sure nedbøren vi kalket for tidligere, er redusert slik at kalking hvert år ikke er nødvendig. Mosen vokser i milde vintrer, når det er for kaldt for gresset å vokse. Kalken fjerner ikke mosen, men bedrer næringstilførselen til gresset, som fører til at gresset i ferdigplenen trives bedre og utkonkurrerer mosen.

Vanning av ferdigplen

Etter legging av ferdigplen, er det viktig å følge opp med regelmessig vanning de første 14 dagene. Når ferdigplenen skal vannes må det gjøres skikkelig, slik at gresset får en god vannmetning. Vannet skal ha drenert gjennom gresset og godt ned i bakken. En lett vanning har ingen hensikt, da dette ofte fordamper utover dagen. I etablert ferdigplen, kan gresset gå 7 dager til 14 dager uten nedbør. Noe mer enn dette er ikke å anbefale, da kan gresset blir svekket og faren for sykdom og ugressangrep øker. Det kan være lurt å sette på vann tidlig om morgen. Det er fint hvis plenen får tørke opp i løpet av dagen. En opptørking midt på dagen virker forebyggende mot soppangrep.

Her finner du ofte stilte spørsmål angående ferdigplen .

Bestill
order-form
Trenger du mer enn 525kvm, ta kontakt
Hent selv
Asker
Bærum
Oslo
Drammen
Kolbotn
Ski
Lillestrøm
Strømmen
Nittedal
Sætre
Høneføss
Hokksund
Ås
Vestby
Kløfta
Kongsberg
Jessheim
Tofte
Enebakk
Fetsund
Gol
Nesbyen
Bagn
Fagernes
Gjøvik
Hamar
Holmestrand
Horten
Tønsberg
Geilo
Nærsnes
Røyken
Larvik
Lier
Takk for din ordre!
Kontakt
Kontaktinformasjon
Beskjed
Takk for din henvendelse!