Legge ny plen - Slik legger du ny plen - Bærum Ferdigplen

Legge ny plen - Slik gjør du!

Før du går i gang med din ferdigplen er det viktig å gjøre et godt forarbeid. Dette arbeidet er viktig for å få et godt resultat. Ferdiplen er ferskvare og bør legges ut snarest etter at den er mottatt. Etter at du har lagt ny plen er det viktig at du vanner jevnlig de første ukene. Husk at plenen har et dårlig rotsystem de første månedene.

Om du ikke har bestilt ferdigplen fra oss enda, så er det viktig at du måler opp arealet som skal dekkes så nøyaktig som mulig.

Du kan lese mer om hvordan man best måler opp arealet i vår brosjyre:  Hvordan beregne størrelsen på din gressplen

Forberedelser

For å oppnå best mulig resultat med din ferdigplen er det viktig å gjøre et godt grunnarbeid FØR plenen blir levert. Som nevnt er jo ferdigplen ferskvare, og blir den liggende for lenge etter at du har mottatt den risikerer du at den tørker ut, eller råtner på rullen. 

 

Et jevnt underlag gir gode resultater

Grunnarbeidet er like viktig for ferdigplen som når du skal så selv. Start derfor med å sjekke underlaget. Er det mye humper og et ujevnt underlag er det viktig å få dette så plant som mulig før plenen legges på toppen. Alle groper og søkk må jevnes ut, slik at du unngår vanndammer, og en ujevn plen når du skal klippe den i ettertid. 

Husk også at ulikt underlag trenger ulikt forarbeid. Har du steintomt, jordtomt eller kanskje du ønsker å legge ny plen opp på den eksisterende plenen. Ta gjerne kontakt med oss med spørsmål, råd og tips til de ulike underlagene.

Når du har jevnet ut underlaget ditt, husk å bruke minst 10 cm med matjord som topplag. Deretter bruker du en plenrulle eller tråkker jorden ned. I tillegg anbefalinger vi å rake topplaget slik at du skaper luft til at røttene kan feste seg. 

Neste steg før du mottar plenen fra oss er og gjødsle og kalke denne. Da gir du ferdigplenen så optimale forhold som mulig for vekst. 

 

Slik legger du ny plen

Etter at du har mottatt ferdigplenen fra oss er det viktig å legge denne så fort som mulig slik at den ikke blir liggende å råtne. 

1. Rull ut plenen og pass på å dra skjøtene godt sammen. Det anbefales å starte utrulling fra arealets lengste rette kant.

2. Beskjær endestykker og kanter med en spiss spade eller kniv.

3. Unngå å tråkke på nylig lagt plen. Legg gjerne ut en planke til å gå på ved legging av hjørner, kanter osv

4. Vann umiddelbart etter legging. 

Vanning av nylagt ferdiplen

Plenen trenger ca 20 mm. vann annenhver dag den første uken, siden kan intervallene forlenges gradvis ettersom røttene fester seg.

Ta hensyn til nedbør ved vanning. Med en vanlig hageslange tilsvarer 20 mm. ca. 3 timers vanning på samme sted. Vann gjerne om kvelden for å minske fordampingen.

Bestill
order-form
Trenger du mer enn 525kvm, ta kontakt
Hent selv
Asker
Bærum
Oslo
Drammen
Kolbotn
Ski
Lillestrøm
Strømmen
Nittedal
Sætre
Høneføss
Hokksund
Ås
Vestby
Kløfta
Kongsberg
Jessheim
Tofte
Enebakk
Fetsund
Gol
Nesbyen
Bagn
Fagernes
Gjøvik
Hamar
Holmestrand
Horten
Tønsberg
Geilo
Nærsnes
Røyken
Larvik
Lier
Takk for din ordre!
Kontakt
Kontaktinformasjon
Beskjed
Takk for din henvendelse!