Vedlikehold / Ofte stilte spørsmål - Bærum Ferdigplen

Vedlikehold

Hvor ofte og mye skal jeg gjødsle plenen?

Hyppig gjødsling med lite gjødsel er bedre enn overdreven skippertaksgjødsling. Bruk heller 4 kg/100m2 fullgjødsel 3-4 ganger i året. Hagesentre selger en egen plengjødseltype. Første gjødsling er tidlig vår, den siste medio september. Lett sandholdig jord trenger mer og oftere gjødsel en leireholdig jord. Du får en grønnere finere plen som vokser jevnt og trutt. En plen som vokser, trives og får nok sol, holder ugress og mose borte lenger.

Hvilke krav stilles til underlaget?

En god tommelfingerregel er å tenke at: «Det du ville ha sådd i, er bra nok for ferdigplen».

Sandholdig lett jord er svært gunstig for ferdigplen. Den er lett å arbeide med. Husk likevel på at sandholdig lett jord trenger mer gjødsel og vann enn leirejord. Det kommer av at leire holder bedre på vann og næring enn den lette jorda.

Sandholdig lett jord drenerer vann bedre enn leireholdig tung jord. Dette har både fordeler og ulemper: Du må vanne mer og oftere på lett jord, men risikoen for drukning og at man kanskje må stenge et område en periode for at det ikke skal bli ødelagt, er større på tyngre jordarter. Grunnarbeidet/dreneringen på området er selvsagt svært viktig.

God drenering = god trivsel for gresset.

Hva gjør jeg med ugress?

Aller helst bør du fjerne ugresset eller sprøyte med ugressfjerner før du legger på ny jord. Har ugresset først fått etablert seg godt, er det vanskelig å bli kvitt det senere. Dette gjelder også om du har lagt ferdigplen på toppen.

Bestill
order-form
Trenger du mer enn 525kvm, ta kontakt
Hent selv
Asker
Bærum
Oslo
Drammen
Kolbotn
Ski
Lillestrøm
Strømmen
Nittedal
Sætre
Høneføss
Hokksund
Ås
Vestby
Kløfta
Kongsberg
Jessheim
Tofte
Enebakk
Fetsund
Gol
Nesbyen
Bagn
Fagernes
Gjøvik
Hamar
Holmestrand
Horten
Tønsberg
Geilo
Nærsnes
Røyken
Larvik
Lier
Takk for din ordre!
Kontakt
Kontaktinformasjon
Beskjed
Takk for din henvendelse!